Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Boa zonder bevoegdheid is berg lucht in een uniform

8-6-2008 Bron: Algemeen Dagblad

De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) die sinds 1 mei 2 dagen per week in de gemeente Cromstrijen actief is, dreigt zijn krediet al te verspelen voordat hij officieel mag optreden tegen "ongehoorzame" inwoners van Numansdorp en Klaaswaal.
Tot die conclusie kwam Cromstrijen'98 raadslid Rob Tameriustijdens de vergadering van de adviescommissie voor algemene bestuurlijke zaken.
Tamerius hield wethouder Peter de Regt voor dat het ook helemaal niet de bedoeling was om de boa nu al in te zetten. "We zouden toch wachten op voorzieningen zoals afvalbakken en hondentoiletten?"
Voornaamste taak van de boa in Cromstrijen is namelijk het terugdringen van de overlastdoor hondenpoep. Daarnaast kan hij bijvoorbeeld ook letten op foutparkeerders en controleren of winkeliers zich wel aan de regels houden bij het plaatsen van reclameborden op de stoep.

De Regt zal nazoeken wat hierover is afgesproken.

Mening Cromstrijen'98:
Cromstrijen'98 is van mening dat de gemeente gemeenschapsgeld verspilt door nu al een BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) in te zetten.
Deze ambtenaar kan en mag nog geen bekeuringen uitdelen omdat hij/zij nog niet is beëdigd en dat duurt nog wel een maand of 5/6. Het bedrijf waar de BOA vandaan komt is de lachende derde,... kassa!!!!!

Terug naar actueel