Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Burgemeesters horen boven (partij) politiek te staan.

15-1-2017 Bron: Cromstrijen'98

Tijdens de nieuwjaars toespraken van de burgemeesters van Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen is ze dit weer eens niet gelukt. Ze blijven hun “Herindelingsstandpunt” openbaar uiten, een kwalijke zaak.

Zowel Jan Luteijn van Cromstrijen als Servaas Stoop van Korendijk hebben geen enkel respect voor het meerderheidsbesluit van hun raad. Binnen hun gemeenten heeft de raad besloten voor versterkte samenwerking tussen ALLE gemeenten en is NIET gekozen voor het opheffen van de eigen gemeente, een z.g. herindeling of fusie. Dit democratisch genomen besluit wordt door de heren niet geaccepteerd en blijft daardoor een kwalijk gedrag binnen het politieke stelsel van de Hoeksche Waard.

Voor Oud-Beijerland en Strijen is de situatie anders, daar hebben de raden de inwoners buiten spel gezet en zijn direct met een herindelingsstandpunt het proces ingegaan. Deze gemeenten hebben als enige in de Hoeksche Waard nog nooit een herindeling meegemaakt. Deze gemeenteraden houden beslist geen rekening met het feit dat veel van hun inwoners hier wel eens anders over zouden kunnen denken, gelet op het grote aantal ingediende zienswijzen, met name in de gemeente Strijen, tegen een herindeling.

Dat Jon Hermans-Vloedbeld en Jan Waaijer als tijdelijk burgemeesters nog niet helemaal ingeburgerd zijn kan je ze niet kwalijk nemen, maar als ze echt naar de inwoners gaan luisteren en ook achter de voordeur bij inwoners hun kennis gaan opdoen zullen ze mogelijk dat hobbelpaard wel bij hun kleinkinderen laten en in plaats daarvan echt gaan debatteren over uw en onze toekomst.

Mening Cromstrijen'98:
Dat een provincie zich als splijtzwam in plaats van goed bestuurder kan ontpoppen, wordt binnen de Hoeksche Waard bewezen.

Inwoners van Cromstrijen, 15 maart 2017 is de enige kans om uw mening te geven over de bestuurlijke toekomst van uw gemeente Cromstrijen.Terug naar actueel