Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Cromstrijen'98 stelt vragen over TNO

4-11-2009 Bron: Cromstrijen'98

In een extra vergadering na de raadsvergadering van dinsdag 3 november 2009 heeft Cromstrijen'98 een aantal vragen gesteld over het niet doorgaan van de TNO vestiging in de Torensteepolder te Numansdorp.

Op 2 november 2009 heeft een overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Cromstrijen-TNO-Provincie en het ministerie van VROM.
Hierin zijn de standpunten van de gemeente verwoord. Met name zijn vragen gesteld over het wel of niet doorgaan van de 300 extra toebedeelde woningen door de komst van TNO.
Een 1e antwoord hierover wordt verwacht rond 8 december 2009.

Op de vraag of er nog extra kosten zijn gemaakt bovenop de reeds door TNO betaalde bedragen antwoordde de burgemeester, dat er nog rond de € 400.000 te declareren valt. Eén en ander moet nog nader worden uitgewerkt door de financiële specialisten.

Vraag: Zijn er nog consequenties te verwachten voor de gemeente m.b.t. de mogelijkheid dat er 300 woningen minder gebouwd kunnen worden?
Antwoord: De ontwikkelaar gaat formeel door met het inplaatsen van 300 woningen en eventuele claims van de projectontwikkelaar Midstate bij het niet doorgaan daarvan worden niet verwacht.

Mening Cromstrijen'98:
Wij hebben in deze vergadering gepleit om ons als gemeente sterk te maken om TNO te behouden.
Wij vinden het een enorm verlies voor de ontwikkeling van extra wooncontingenten, de plaatselijke middenstand en de werkgelegenheid, indien TNO definitief niet komt.

Wij hebben het college dan ook meegegeven om op hoog niveau een signaal af te geven van het belang van TNO binnen onze gemeentegrenzen.

Terug naar actueel