Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Cromstrijen'98 wil de locatie van windmolens zelf bepalen

10-2-2013 Bron: Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 wil de locatie van windmolens zelf bepalen, zo was onze eis in de extra gemeenteraadsvergadering van dinsdag 29 januari 2013.
De provincie is voornemens om op het grondgebied van de gemeente Cromstrijen 36 Mw aan windmolens te plaatsen. Dit komt neer op plm.12 stuks. De locatie die de provincie voor ogen heeft is, zoals wij u eerder melden, de Hogezandse- en de Westerse polder.

Indien binnen de 4 gemeenten Hoeksche Waard (Oud-Beijerland is door de provincie uitgezonderd) geen overéénstemming tot plaatsing is bereikt, dan gaat de provincie zelf bepalen waar ze komen.
Uiteraard wil Cromstrijen'98 dit niet.
Daarbij komt nog dat wij van geluk mogen spreken, dat er niet één gemeente Hoeksche Waard bestaat. Zou er één gemeente Hoeksche Waard zijn, dan waren wij mogelijk door een meerderheid van “niet Cromstrijense raadsleden” weggestemd en zouden er ongetwijfeld nog meer windmolens komen.
Dit is nu precies waarom wij tegen een gemeentelijke herindeling zijn. De regie uit handen geven en “anderen” laten bepalen wat goed voor ons is.

Mening Cromstrijen'98:
Tenslotte hebben wij in de raad de opmerking gemaakt om rekening te houden met voortschrijdend inzicht. Onderzoeken wijzen uit dat deze wijze van enegieopwekking zeker niet positief is ten aanzien van de "Co2 Footprint" en laten we het nog maar niet hebben over de horizonvervuiling en geluidsoverlast met 12 windmolens zo hoog als de Euromast langs het Hollands Diep.

Terug naar actueel