Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Discounter: VVD en CDA draaien weer 180 graden

9-3-2013 Bron: Cromstrijen'98

Met hun persbericht in het AD van 9 maart geven ze aan niet tegen de komst van een discounter te zijn. Geheel in tegenspraak met de door beide partijen ingediende motie van 25 september 2012 waarin ze juist de vestiging van een discounter wilde blokkeren in Cromstrijen.

Tegenstrijdige reactie van de fractievoorzitter van de VVD, en hij geeft ook aan namens het CDA te spreken, dat zij nu juist wel voor een discounter zijn, maar dan in het centrum van Numansdorp!!
Het college kondigde deze week aan dat zij de voorgestelde vestigingslocaties van de discounters afwijzen. De afwijzing van het college was voornamelijk gestoeld op dat de keuze van de vestigingslocaties van de discouter buiten de door de provincie vastgelegde “contour” (dit is een afbakening vastgelegd rond elke kern waar eventuele bebouwingen e.d. toegestaan of geweigerd moeten worden) zouden vallen.

VVD en CDA vinden nu dat ze de wens hebben dat de discounter juist in het centrum gevestigd moet worden.

VREEMDE UITSPRAAK mede omdat zij juist ook het aantal verkeersbewegingen en het parkeer probleem als minpunt hadden.

Mening Cromstrijen'98:
Is dit nu “verkiezingsretoriek”, gezien de verkiezingen 19 maart 2014??
Laten wij duidelijk blijven naar onze inwoners, het uitgangspunt waar Cromstrijen’98 altijd voor staat.

STANDPUNT CROMSTRIJEN’98:
Wij zijn niet tegen de vestiging van een discounter in Cromstrijen. Dit kan dus zowel in Numansdorp als in Klaaswaal zijn, of juist daar tussen in, mits het maar voldoet aan de eisen zoals gesteld in het door ons goedgekeurde DPO.

Terug naar actueel