Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Eerste raadsvergadering nieuwe raad goed verlopen

14-5-2010 Bron: Cromstrijen'98

De eerste raadsvergadering met Dick, Rob en Bas voor Cromstrijen’98 vanuit een coalitie standpunt en met Ineke in het college is goed verlopen.

De vergaderpunten waren wat dat betreft al door de commissies al goed voorbereid en tot hamerstukken of nog als laatste puntjes op de i voorbereid.

Gera en Rob hadden in de commissie RBZ nog wel enkele prangende vragen laten liggen ten aanzien van de Numansdorp Zuid maar deze zijn tijdens overleg verder verduidelijkt zodat deze wat ons betrof ook kon worden aangenomen.

Voor de commissie MZ waar in Martin en Arie hun werk doen (Arie was helaas verhindert en vervangen door Bas), zijn ook de meeste vergaderpunten als hamerstuk naar de raad verwezen.

Carla en Isaak hadden het nu ook nog makkelijk in de commissie ABZ , de stukken met o.a. de verordeningen waren goed voorbereid en dus snel te behandelen.

Tijdens de commissie vergaderingen heeft Rob Tamerius zich als vaste voorzitter van de commissie MZ als een goed leider getoond en de vergaderpunten naar een juiste beslissing geleid.

Gedurende de raadsvegadering zijn er toch nog wel enekel bedenkingen geweest ten aanzien van de stedenbouwkundige uitgangspunten Numansdorp Zuid, PvdA had toch nog wel vele vraagtekens en wilde ook, in dit besluit, een directe koppeling met het “Klaverblad” (de omgeving Molendijk - Zomp), en heeft dit ook in een motie verwoord. Deze motie kreeg geen meerderheid dus is dan ook verworpen. De fractie GroenLinks ziet helemaal niets in de ontwikkeling van de zuidrand en diende een motie in om het gehele besluit in te trekken, deze motie heeft het ook niet gehaald.

Er zijn nog enkel aandachtspunten door wethouder Peter Riedijk naar voren gebracht ten aanzien van de kunstgrasvelden voor SSS en NSVV en is een onderzoek lopende ten aanzien van de RSD.

Mening Cromstrijen'98:
Deze eerste raadsvergadering in de nieuwe setting geeft ons een goed gevoel naar de toekomst.

Dat er nog van die wezenlijke dossiers vertragingen op lopen en dat we weer eens met een gezamenlijke regelingen in nood geconfronteerd worden baart ons wel zorgen.

Wij zullen deze zaken op de voet volgen.

Terug naar actueel