Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Fort Buitensluis, blok aan het been?!

2-3-2014 Bron: Stichting Fort Buitensluis

Wat willen wij als inwoners nu “Fort Buitensluis” zijn functie voor Defensie gaat verliezen?

Vanaf eind 18e eeuw is er aan het Hollandsch Diep bij de ingang van de “Haven vóór de Buitensluis” een verdedigingswerk. Tijdens WO II was het fort in gebruik door de Duitsers en na de bevrijding was Fort Buitensluis tot medio 1949 in gebruik als bewaringskamp. In de loop van de jaren is het complex gebruikt als oefenterrein voor politie en defensie. De laatste tijd is het fort in gebruik als vakantiefaciliteit voor militairen en bleef het voor de inwoners niet toegankelijk.

Er is nu spraken van dat het Fort Buitensluis door Defensie zal worden afgestoten.

Er is door enkele inwoners van Cromstrijen de “Stichting Fort Buitensluis” opgericht. Deze stichting is van mening dat het fort een nieuwe status moet kunnen krijgen.

Mening Cromstrijen'98:
Wij vinden dat het geen blok aan het been hoeft te worden mits er maar juiste beslissingen genomen gaan worden, dit ten aanzien van de voorwaarden voor de overname, de onderhoud status en de exploitatie naar de toekomst.
Voor ons is het nog niet vanzelfsprekend dat het Fort Buitensluis uit financiële middelen van onze gemeente aangekocht of gesponsord gaat worden.

Wat wel duidelijk is is dat als het van eigenaar wisselt het een openbare ruimte moet worden. Dat betekend dat het een onderdeel moet worden van “Numansdorp naar het water”.

Er mogen geen bebouwingen plaats gaan vinden voor permanente- of recreatieve bewoning, wel kunnen er mogelijkheden zijn voor toeristische en recreatieve activiteiten.

Ten aanzien van de stichting, wij zijn content dat er inwoners zijn die het serieus oppakken maar deze mogen geen belemmering zijn in de gedachte van "Numansdorp naar het water" en openstelling voor onze inwoners.

Terug naar actueel