Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Fractievoorzitter Dick Polderdijk keert partij de rug toe!

18-9-2017 Bron: Cromstrijen'98

Onze fractievoorzitter van Cromstrijen'98, Dick Polderdijk, heeft besloten om zich per direct af te splitsen van Cromstrijen'98, waar hij sinds de oprichting in 1998 lid van was. Hij zal op persoonlijke titel verder gaan in de raad en behoudt dus zijn zetel.

In de afgelopen maanden is gebleken dat het verschil van inzicht over verschillende onderwerpen steeds groter en daardoor de communicatie onderling steeds moeizamer werd. Als fractievoorzitter voelde hij zich niet meer in staat om dit in goede banen te kunnen leiden en zag als enige oplossing om de partij na 19 jaar trouwe dienst de rug toe te keren en alleen in de raad verder te gaan in plaats van de resterende korte raadsperiode nog samen als één fractie af te maken.

Vanaf vrijdag 15 september 2017 is Werner de Jong de nieuwe fractievoorzitter geworden, na dit goed overlegd te hebben in de fractie.
Werner en Rob Tamerius zitten namens 1479 kiezers in de fractie. De fractie gaat het intern anders aanpakken dan voorheen. De communicatieproblemen zijn verleden tijd en vertrouwen staat hoog in het vaandel. De taken zullen goed onder elkaar verdeeld worden om optimaal in het speelveld van de politiek te kunnen opereren.
Rob zat al in het OBT. Dat blijft zo. Hij is voor ons het eerste aanspreekpunt.
Het seniorenoverleg zal afwisselend gedaan worden, zodat beide raadsleden optimaal aanwezig en geïnformeerd zijn. De terugkoppeling naar elkaar en naar de fractie zal beter verlopen. Het doel is om daar met zijn allen een goed gevoel over te krijgen, hetgeen nog meer vertrouwen moeten geven.
Carla Lindenberg wordt binnenkort in de raad beëdigd als commissielid en zal diverse keren kunnen invallen om de grote vergaderbelasting in de week van de commissievergaderingen wat te kunnen verminderen. Zij is dus inzetbaar als reserve commissielid.

Mening Cromstrijen'98:


Cromstrijen'98 betreurt het ten zeerste dat er wederom een zetel van onze partij afgenomen is, want kiezers hebben op Cromstrijen'98 gestemd vanwege het partijprogramma. Het is dus onterecht om de inwoners met het afnemen van onze zetels teleur te stellen. De wet zou hierop moeten worden aangepast om kiezersbedrog te voorkomen. Je ziet dit in de landelijke politiek ook gebeuren.

Wij hebben in deze raadsperiode diverse belangrijke onderwerpen kunnen realiseren. De overgebleven fractieleden zullen zich voor 100% blijven inzetten om de belangen van onze inwoners zo optimaal mogelijk te behartigen, zoals men dit van ons gewend is.
Terug naar actueel