Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Gemeente Cromstrijen ontvangt € 300.000,00

10-9-2009 Bron: Cromstrijen'98

Tijdens de raadsvergadering van 1 september 2009 deelde wethouder Honders op een vraag van Cromstrijen'98 mee dat de gemeente een subsidie had ontvangen van € 300.000.00, om het vastgelopen bouwproject te Klaaswaal weer vlot te trekken.
Dit bedrag zou uitsluitend mogen worden gebruikt voor de infrastructuur en had dit feit in een komende besloten vergadering aan de raad willen meedelen.

- Wij vragen ons af waarom wij dit niet eerder wisten.

De wethouder stelde in een artikel van het AD/RD van 3 september 2009 het bedrag een druppel op een gloeiende plaat te vinden.


Mening Cromstrijen'98:
Cromstrijen'98 vindt de ontvangen € 300.000,00 een prima bedrag, beter iets dan niets.

N.a.v. de problemen rondom het centrumplan te Klaaswaal heeft de raad in dezelfde vergadering opdracht gegeven tot het doen uitvoeren van een onderzoek hoe en waar één en ander in het verleden verkeerd is gegaan. Cromstrijen'98 stemde als enige partij tegen dit onderzoek.

Wij hadden een onderzoek gewild hoe het centrumplan Klaaswaal op een snelle en adequate wijze weer vlot te trekken.

Wij vinden dat enerzijds een onderzoek wat € 30.000.00 moet kosten weggegooid gemeenschapsgeld is en tevens dat dit onderzoek bij voorbaat al besmet is met uitlatingen van met name de PvdA in de richting van voormalige wethouder Ineke Korbijn, een en ander verwoordde raadslid Rob Tamerius tijdens de raadsvergadering. Hij duidde daarbij op een recentelijk tv-interview waarin de fractievoorzitter van de PvdA, dhr.Tuinder duidelijk liet blijken te weten waar en bij wie de fouten zaten. Dhr.Tuinder waste zijn handen in onschuld en verklaarde niemand te hebben beschuldigd.

Terug naar actueel