Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Ineke Korbijn-Schop stopt als wethouder van Cromstrijen

31-8-2012 Bron: Cromstrijen'98

Wethouder Ineke Korbijn-Schop heeft in een brief aan de gemeenteraad van Cromstrijen laten weten haar functie als wethouder definitief te beëindigen. Haar gezondheidssituatie levert haar te veel belemmeringen op om haar wethouderschap op een acceptabel niveau uit te kunnen voeren. Tijdens de raadsvergadering van 25 september 2012 neemt zij officieel afscheid als wethouder van de gemeente Cromstrijen.

Ineke Korbijn-Schop legde vanaf 21 november 2011al tijdelijk haar werkzaamheden als wethouder neer in verband met een operatie aan haar rug. Omdat het revalidatieproces langer duurde dan verwacht, besloot de lokale partij Cromstrijen’98 haar afwezigheid op te vullen door Bas Boelhouwers naar voren te schuiven. Vanaf 20 maart 2012 vervulde Bas Boelhouwers de functie van wethouder.

Haar politieke carrière startte in 1990 als raadslid voor de VVD en later voor Gemeente Belangen. Na de verkiezingen van 1998 kwam Ineke als raadslid in de gemeenteraad van Cromstrijen, namens de later opgerichte lokale partij Cromstrijen’98. In de bestuursperiode 2002 - 2006 vervulde zij voor het eerst het wethouderschap. Na een tussenperiode vanaf 2006tot 2010 als raadslid, ging zij in 2010 weer als wethouder aan de slag. In de tussenliggende periodes vervulde zij ook de rol van voorzitter van de Commissie Ruimtelijke en Bestuurszaken.

De fractie van Cromstrijen’98 bespreekt de komende weken met de overige fracties de mogelijke opvolging van Ineke Korbijn-Schop. Hierbij zal voortzetting door de huidige waarnemend wethouder Bas Boelhouwers de inzet zijn. Tijdens de raadsvergadering van 25 september komt de fractie van Cromstrijen’98 met een voorstel naar de gemeenteraad.

Mening Cromstrijen'98:
Wij vinden het bijzonder jammer dat Ineke om deze reden zich terug moet trekken als wethouder. Alle lof voor haar inzet, zowel binnen onze partij als voor de inwoners van Cromstrijen.

Terug naar actueel