Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Ineke haalt ruim 475.000 Euro op na constructief overleg met de ontwikkelaars van Numansdorp Zuid

2-10-2010 Bron: Cromstrijen'98

Tijdens de afgelopen raadsvergadering van 28 september 2010, waarin een nieuwe krediet aanvraag voor het project Numansdorp Zuid aan de orde was heeft Ineke Korbijn, de huidige portefeuillehouder van het project, gemeld dat er ruim 475.000 Euro is ontvangen en toegezegd.

Zowel met Midstaten als van de VOF “locatie Hoofd en van Prooien” als ook met de SOR zijn weer opbouwende gesprekken.

Wat de voormalig PvdA wethouder op voortdurend aandringen van Cromstrijen'98 heeft verzaakt is door Ineke binnen drie maanden gerealiseerd, namelijk het verrekenen van de door de gemeente gemaakte kosten voor de ontwikkeling van de Numansdorp Zuid.

De tot ruim 600.000 Euro opgelopen kostenpost is geminimaliseerd tot 120.000 Euro. Deze 120.000 Euro bestaat voornamelijk uit kosten waar, in tegenspraak met de eisen van de gemeenteraad, door de voormalig wethouder geen voorafgaande afspraken met de ontwikkelaars waren gemaakt.

Het nu gevraagde krediet van 180.000 Euro is noodzakelijk voor de verdere voortgang van de ontwikkeling van Numansdorp Zuid. Met de ontwikkelende partijen is nu al vooraf afgesproken dat deze kosten declareerbaar zijn.

Mening Cromstrijen'98:
Goed werk Ineke, grootse daden voor een klein vrouwtje.

Terug naar actueel