Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Inwoners hebben het laatste woord

25-12-2014 Bron: Cromstrijen'98

De inwoners hebben het laatste woord stelt Cromstrijen’98.
Dit naar aanleiding van het debat in de gemeenteraad van 16 december 2014 over de bestuurlijke toekomst van Cromstrijen.

Niet voor niets stelden de coalitiepartijen Cromstrijen’98, CDA en VVD tijdens het debat dat de inwoners niet of nauwelijks zijn betrokken bij de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard.

Bij het voorgaande onderzoek meende men dat door het bevragen van slechts 163 van de 85.000 inwoners de mening van de Hoeksche Waardse bevolking gewaarborgd was.

Met ons stelde ook de CDA- en VVD Cromstrijen dat de inwoners een beslissende stem moeten hebben bij onze bestuurlijke toekomst. Bovendien stelden zij ook dat zorgvuldigheid in dit belangrijke proces boven snelheid diende te gaan waarbij de voorgestelde datum van eind 2015 slechts een streef datum is.

Dit alles was tegen het zere been van de oppositiepartijen D66, PvdA en SGP.
De SGP was het wel met ons eens met zorgvuldigheid boven een voorgestelde einddatum.

Met name D66 verwijt de coalitie zich niet aan de afspraken te houden en is van mening dat zijzelf wel kunnen uitmaken wat goed voor de inwoners is. Een referendum is volgens hen niet nodig.

Mening Cromstrijen'98:
Cromstrijen’98 zal zich blijven inzetten om u als inwoners te laten mee beslissen over uw bestuurlijke toekomst.

Wij vernemen graag van u wat uw voorkeur is:

a. Herindeling of
b. Bestuurlijke samenwerking.

Uw reactie graag naar "info@cromstrijen98.nl".

Terug naar actueel