Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Klaaswaal verlost van rietplaag (vervolg van het Waterplan Vliet)

8-6-2008 Bron: Hoekse Waard bijlage A.D.

Wethouder Honders heeft beloofd zo snel mogelijk al het riet te laten verwijderen uit de singel aan de Burg. Korstanjestraat in Klaaswaal.
Ook zijn toezegging dat de karakteristieke bomen langs de Vliet blijven staan is in goede aarde gevallen bij de inwoners van Klaaswaal.
De gemeente houdt vooralsnog wel vast aan haar plan, om de bestaande beschoeing van de Vliet te vervangen door natuurlijke oeverbegroeiing. Dat zou de kwaliteit van het water ten goede komen. Daar mankeert volgens mensen uit de buurt echter niets aan. Van hen hoeft deze verandering dus niet zo nodig.
De bewoners van de Brg. Korstanjestraatergeren zich al vijf jaar groen en geel aan het riet dat tegen de klippen opgroeit en een broeinest is gebleken voor ongedierte zoals ratten en muizen. Omgekeerd heeft het de eenden uit de singel verjaagd en de vis doen sterven.
Voor eind juni wordt al het riet op zorgvuldige wijze weggehaald, heeft Honders met de hand op zijn hart beloofd.

Mening Cromstrijen'98:
Wij hebben als Cromstrijen'98 de gevoelens van de bewoners goed ingeschat, gelet op de grote opkomst in het NLS-gebouw op 25 mei j.l.
De steun voelde aan als een warme deken, aldus raadslid Rob Tamerius.
Nu nog het riet in de wijk Philipsburg te Numansdorp, want ook daar zijn legio klachten over de overlast.

Terug naar actueel