Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Motie Cromstrijen'98 zorgt voor 1,1 miljoen goedkopere afvalverwerking bij RAD.

28-2-2010 Bron: Cromstrijen'98

De onrust van twee jaar geleden binnen de Regionale Afval Dienst Hoeksche Waard is gelukkig niet voor niets geweest.
Door het kordaat optreden van de voormalig directeur die de richting welke het Dagelijks Bestuur voor ogen had niet zag zitten en hiermee de openbaarheid in ging.

Het toen zittende DB hadden het idee onderhands aan te sluiten bij een afvalverwerkende organisatie in Dordrecht.
Door drie leden van het Algemeen Bestuur is toen aangedrongen op een diepgaand onderzoek. Dit werd door een minderheid aan stemmen binnen het bestuur van het RAD HW afgewezen.

Cromstrijen’98 heeft toen met een motie aangedrongen om dit onderzoek wel uit te voeren. Deze motie is door de gemeenteraad van Cromstrijen aangenomen, welke ook navolging vond bij de overige aangesloten gemeenten.
Dit onderzoek heeft geresulteerd in het aftreden van het DB.

Inmiddels is er een nieuw DB geïnstalleerd. Van de AB leden zijn de leden van de meeste gemeenten ook vervangen, met uitzondering van Korendijk en Cromstrijen, twee van de drie initiatief nemers van het onderzoek, Cees Moree en Dick Polderdijk.

Mening Cromstrijen'98:
Eind goed al goed.

Terug naar actueel