Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Onzekerheid over het centrum van Klaaswaal duurt voort

12-2-2009 Bron: Algemeen Dagblad

Onzekerheid over het centrum van Klaaswaal duurt voort
KLAASWAAL

Of het goed komt met het Centrumplan in Klaaswaal, waarin onder meer een nieuwe supermarkt is voorzien? Dat weet wethouder Martin Honders van de gemeente Cromstrijen niet zeker, na een gesprek met de projectontwikkelaar.

Maar meer wil hij nog niet kwijt over hoe het verder moet met het hart van Klaaswaal. Dichtgespijkerde panden en de Plus-supermarkt die dringend aan een nieuw gebouw toe is. Het centrum van Klaaswaal staat er mistroostig bij. De nieuwbouw, die het centrum een impuls moet geven, had eind vorig jaar al moeten beginnen, maar projectontwikkelaar Novaform heeft dit voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vooral voor de eigenaar van de Plus-supermarkt is uitstel vervelend, omdat hij kampt met extra onderhoudskosten aan het huidige winkelpand.Gemeenteraadslid Ineke Korbijn van Cromstrijen '98 vindt het frustrerend. "De panden zijn aan het verpauperen en dat lokt ook vandalisme uit. Ik heb al geluiden gehoord dat de jeugd er zit te klieren".
Het college van burgemeester en wethouders moet kijken hoe we uit deze impasse kunnen komen, want dit is te triest voor woorden. Voor Korbijn valt over elke oplossing te praten. "Als we af moeten wijken van de kaders die we eerst hebben vastgesteld, staan wij daarvoor open".
Wethouder Honders heeft met projectontwikkelaar Novaform gesproken, maar wil nog niets over het gesprek naar buiten brengen. "Er zijn heel veel belangen in het spel, hier wil ik eerst in beslotenheid met de gemeenteraad over praten," licht hij toe.