Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Ook ik mag me even voorstellen, Fija de Baat

24-4-2016 Bron: Cromstrijen'98

Pas sinds een jaar of 3 groeit de politieke interesse bij mij. Door mijn functie als bestuurslid bij de huurdersvereniging, ging ik me afvragen hoe een en ander in de politiek werkt.
Ik woon in Numansdorp. In Klaaswaal ben ik geboren en daar heb ik ook gewoond totdat ik naar Numansdorp verhuisde. Dat maakt me dan wel een echte Cromstrijenaar.

Mijn idee over politiek was vrij negatief, zo van “ze hebben het toch al besloten en je kan er zelf niets aan veranderen”.
Deze mening is door de volgende activiteiten wel gewijzigd.

Begin vorig jaar ben ik gast van de raad geweest. Een interessante ontmoeting met een aantal gemeenteraadsleden die veel, voor mij nieuwe, informatie over de gemeenteraad gaven. Ook een rondleiding door het gemeentehuis met de burgemeester en het bijwonen van de raadsvergadering waren onderdeel van deze avond.

Toen vorige herfst de cursus politiek actief begon heb ik me direct aangemeld. Deze cursus heeft de politiek in het algemeen een stuk duidelijker gemaakt. Tijdens en na de cursus ben ik een aantal keren naar commissie- en raadsvergaderingen geweest.

Ik heb ervoor gekozen lid te worden van Cromstrijen’98, omdat vooral de plaatselijke politiek en de speerpunten van deze partij me aanspreekt. Ik wil dan ook graag een (kleine) bijdrage leveren om Cromstrijen leefbaar te houden.

Mening Cromstrijen'98:
Weer zo’n inwoner die staat voor haar mening, Fija is actief bezig met de dagelijkse praktijk in ons dorp.

Cromstrijen’98; hoe meer leden met beide voeten in de samenleving hoe gefundeerder onze politieke keuzes.

Terug naar actueel