Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Politiek actief, Erica Saarloos-van der Linden

10-4-2016 Bron: Cromstrijen'98

Al jaren leefde ik met de gedachten . . ooit, ooit ga ik iets met mijn belangstelling voor politiek doen. En nooit kwam het verder dan er veel over lezen en programma’s volgen op Radio 1 en televisie die gerelateerd waren aan politiek. De huivering om mezelf aan te sluiten was gewekt door groepjes politiek actieve mensen die op markten stonden en pleinen afstruinden, gekleed en met accessoires zoals sjaaltjes, petjes en buttons in de partij kleuren die gadgets uitdeelden om leden te werven. Ik heb er vanaf mijn puberjaren met verbijstering naar gekeken. Ik geloofde niet in die tactiek.

Tot ik via facebook een advertentie toegespeeld kreeg over een cursus politiek actief.
Het even gauw scrollen over de tijdlijn was abrupt over. Ik hield het scherm stil en las dat de gemeente Cromstrijen een cursus ging geven voor politiek geïnteresseerden.

WAUW dacht ik.

Het bericht heb ik opgeslagen en het is na die dag niet meer uit mijn hoofd geweest. Ik dacht, waarom nu? In deze fase van mijn leven komt er zoiets voorbij, dit is zo jammer. De fase die gezinnen die al in een verder stadium zijn de welbekende “Tropenjaren” noemen waar dan ook geen woord over gelogen is. Kleine kinderen, volop in je carrière en verenigingsleven en alle ballen in de lucht proberen te houden omdat alles even leuk is.
Ik borg deze cursus op in mijn gedachten en liet het rusten.

Maar de Gemeente Cromstrijen liet het niet bij dat ene social media bericht. Er kwamen meer berichten over deze cursus via andere media en mijn enthousiasme bleef maar terugkomen tot de dag dat de gemeentegids op de mat viel en ook daar vond ik de aankondiging in terug. Ik wilde dit blijkbaar toch best graag en heb de stap gezet met de gedachten dat er vast nog heel veel waren die zich inschreven. Als ik afgewezen werd dan was het geen enkel punt. Maar afgewezen werd ik dus niet en diep in mijn binnenste was ik daar best blij mee. En tijd? Als je iets leuk vind maak je tijd.
De cursus overtrof mijn verwachtingen. De burgemeester, wethouders en raadsleden waren even enthousiast en de cursisten groep was perfect. Een gedeelde interesse maakt dergelijke avonden natuurlijk uniek. Als sponzen zogen we de informatie op en leerden wij met elkaar de beginselen van de politiek. Geen schroom, geen schaamte want het was een groep beginnelingen op een gelijk niveau.

Ondertussen een paar maanden verder.
Na wat rondgesnuffeld te hebben, commissie en raadsvergaderingen bijgewoond te hebben is voor mij de keuze gemaakt. Ik pas bij de lokale politiek. Ik ben lid geworden van Cromstrijen'98 en probeer bij de fractievergaderingen aanwezig te zijn.

Cromstrijen ligt mij aan mijn hart als geboren en getogen Klaaswaalenaar. Ik sta met twee benen stevig op de grond, sta midden in het leven op alle vlakken. Ik heb daarbij een duidelijke mening en graag wil ik daar wat mee doen voor nu en in de toekomst. Ik wil mijn steentje bij gaan dragen om Cromstrijen een prettige en prachtige gemeente te laten zijn en blijven.
Maar of je mij terug gaat zien op markten en pleinen in de partij kleuren? Ik laat dat nog maar even in het midden. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Mening Cromstrijen'98:
Het is uitstekend als de belangstelling voor de lokale politiek aangewakkerd wordt door dit soort cursussen.

Wij zijn heel blij met onze nieuwe leden

Erica Saarloos v.d. Linden, Fija de Baat, Frenk van der Heiden en Jan Vos

en voelen ons hierdoor extra gesteund, omdat hieruit ook blijkt dat wij met onze opstelling en partijprogramma goed herkenbaar zijn voor de inwoners.

Terug naar actueel