Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Provincie speelt vals spel!

8-2-2017 Bron: Cromstrijen'98

Gedeputeerde Van der Sande wordt in de kaart gespeeld door Oud-Beijerland en Strijen, die voorstander zijn van een fusie. Zij hebben namelijk aangedrongen om al in 2019 te gaan fuseren.
De gedeputeerde komt dit goed uit, want hij wil koste wat het kost zijn zin snel doordrijven, omdat de tegenstand fel is.


Van der Sande toont al geruime tijd geen respect voor de mening van de gemeenteraden van Cromstrijen, Binnenmaas en Korendijk en toont ook geen respect voor inwoners door niet eerst de uitslag van de burgerpeiling af te wachten, maar voordat de inwoners hun mening hebben kunnen geven de beslissing al te willen laten nemen door Provinciale Staten.

Bovendien wil hij Provinciale Staten ervan overtuigen dat de Hoeksche Waard onbestuurbaar is geworden door te stellen dat o.a. het maatschappelijk middenveld voorstander is van een fusie.
Het klopt inderdaad dat Provinciale Staten en enkele grote bedrijven, waaronder de RABO-bank, HW-wonen, OHW en zorginstellingen hiervoor pleiten, echter dat is in hun eigen belang. Zij leggen namelijk liever verantwoording af aan één gemeente in plaats van aan vijf gemeenten.

Het percentage van dit maatschappelijk middenveld maakt slechts 1% van het geheel uit, terwijl juist de verenigingen, instellingen en bedrijven in de dorpen geen voorstander zijn van 1 gemeente Hoeksche Waard. Zij vertegenwoordigen een zeer groot aantal bewoners en de bewoners van de Hoeksche Waard hebben in 2003 ook massaal tegen samenvoegen tot één gemeente gestemd. Dit zal nu niet anders zijn.

Indien Provinciale Staten het voorstel van Gedeputeerde Staten overneemt, dan betekent dit dat zij onrechtmatig handelen, immers democratische meerderheidsbesluiten van 3 gemeenteraden worden genegeerd. Dit is precies waar veel mensen zich aan ergeren. De politiek beslist niet MET hen, maar OVER hen. Mensen worden niet meer gehoord door de volksvertegenwoordigers en dat roept weerstand op.

Mening Cromstrijen'98:
Wij hebben hier te maken met een heel vervelende arrogantie van regenten van de Provincie Zuid Holland.

In een democratie behoort de macht bij het volk te liggen. Zo is Nederland staatkundig ingericht.

Wij mogen hopen dat de 2e Kamer deze bestuurlijke despoten met lege handen naar huis stuurt.


Terug naar actueel