Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Provincie zoekt 31 mei inspiratie

21-5-2016 Bron: Cromstrijen'98

De provincie houdt dinsdag 31 mei een bijeenkomst over het kernen beleid. Daarin wordt onder meer de relatie tussen de inwoners en de gemeentebesturen besproken. De bijeenkomst past binnen het onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard.
Gedeputeerde Staten beslissen op 5 juli of de Hoeksche Waard één gemeente wordt of dat de vijf gemeenten intensiever moeten samenwerken.

Uitnodiging:

Geachte heer/mevrouw,

Zoals aangekondigd in onze mail van 11 mei jl. informeer ik u graag verder over de (openbare) inspiratie-bijeenkomst over het kernenbeleid op 31 mei a.s. waar gedeputeerde Rogier van der Sande één van de sprekers zal zijn.

Een goede relatie tussen de bewoners en de gemeente is belangrijk voor de samenleving. Deze relatie is de afgelopen jaren sterk aan het veranderen. Ook in de discussie over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard komt het onderwerp meermaals naar voren.
Een paar voorbeelden van vragen zijn:
- Hoe kan de verbinding tussen bewoners en gemeente verder worden ontwikkeld, versterkt of eenvoudiger worden?
- Hoe kunnen bewoners het beste betrokken worden bij besluiten en plannen?
- Hoe kan rekening worden gehouden met lokale omstandigheden en wensen zodat maatwerk geleverd wordt?

Zo maar een aantal vragen waar gemeenten een zo goed mogelijk antwoord op proberen te vinden. Om de gemeenten hierbij te helpen organiseert de provincie Zuid-Holland een bijeenkomst waar sprekers uit andere gemeenten voorbeelden geven hoe zij dat doen. Deze voorbeelden kunnen leiden tot ideeën en inspiratie geven voor de toekomst in de Hoeksche Waard.

Datum: dinsdag 31 mei
Locatie: SVHW gebouw, Rijksstraatweg 3b in Klaaswaal
Tijd: 19:30 - 22:00 uur. Inloop om 19:15 uur. Afsluiting met drankje en hapje.

Programma:
- Inleiding door gedeputeerde Van der Sande;
- 'Gemeentehuisloze gemeente', ervaring dienstverlening in Molenwaard door Jan van Ginkel, voorheen gemeentesecretaris Molenwaard nu van Zaanstad;
- Zelfsturing, eigen verantwoordelijkheid van de gemeenschap en de passende rol van het bestuur, ervaring in Peel en Maas door Henk Mensink, gemeentesecretaris/directeur Peel en Maas;
- Gebiedsgericht werken met gebiedscommissies, ervaringen in Rotterdam door Ron Davids, Arjen van der Lugt (gebiedsvoorzitters Prins Alexander en Hoek van Holland).

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier (niet verplicht).

Mening Cromstrijen'98:
Zorg dat u uw toekomst niet laat beslissen door Gedeputeerde Staten en laat uw mening op deze avond horen.

Het kan niet zo zijn dat een democratische meerderheid, 3 van de 5 gemeenten, in de Hoeksche Waard die voor samenwerking zijn door GS wordt genegeerd.


Terug naar actueel