Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Struikelstenen ter nagedachtenis

21-2-2016 Bron: Cromstrijen'98

Op zaterdag 20 februari 2016 zijn ter nagedachtenis aan de deportatie in de Tweede Wereldoorlog van drie Joodse inwoners van Numansdorp zogenaamde Stolpersteine gelegd.

Een paar honderd inwoners stonden in 1942 om de tram heen toen de drie op de tram werden gezet om afgevoerd te worden. Velen barstten in tranen uit toen de tram begon te rijden.
De deportatie van deze medeburgers is een voorbeeld van hoe de Joodse gemeenschap in de Hoeksche Waard tijdens de Tweede Wereldoorlog werd uitgeroeid.
Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig uit Berlijn. Hij brengt gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi's verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. De kunstenaar noemt ze Stolpersteine (struikelstenen), omdat je erover struikelt met je hoofd en je hart, en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen.

Mening Cromstrijen'98:
Wij vinden dit een uitstekend initiatief om ervoor te zorgen dat dit soort gebeurtenissen nooit vergeten worden. Deze struikelstenen helpen om het een plek te kunnen geven en om iedereen er steeds op te blijven wijzen dat dit absoluut nooit meer mag gebeuren.

Van welke afkomst wij ook zijn of hoe wij in het leven staan, laten wij altijd respectvol met elkaar omgaan.

Terug naar actueel