Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Verbeteren van de verkeersveiligheid in Klaaswaal noodzakelijk

11-9-2016 Bron: Cromstrijen'98

Deze zomer zijn er, op basis van het toenemende aantal klachten, acties ondernomen om meer te gaan doen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Molendijk en de Oud-Cromstrijensedijk West- en Oostzijde in Klaaswaal.

Er is nog geen besluit genomen over het aanleggen van de randweg, maar als deze randweg door zou gaan dan duurt het nog enige tijd voordat deze klaar is. In de tussentijd blijft de huidige verkeerssituatie en neemt de verkeersdruk onverantwoord toe. Een korte termijnactie is daarom noodzakelijk.

Dat kan in de vorm van handhaving, maar ook door gerichte informatie naar inwoners en weggebruikers. Zo hebben wij gevraagd om het mobiele informatiebord aan het begin van de genoemde wegen te plaatsen. Op dit bord wordt vooral aan vracht- en landbouwverkeer gevraagd om de snelheid te matigen.

Uiteraard werken deze maatregelen alleen als er ook daadwerkelijk gehandhaafd wordt. Wij hebben ook daartoe een dringend beroep gedaan op de burgemeester die ook meteen richting de politie actie heeft ondernomen. Ook is de bewoners gevraagd om de kentekens door te geven van de wegpiraten die soms op hoge snelheid langs komen denderen.

Mening Cromstrijen'98:
Wij zijn er blij mee dat zowel de burgemeester als de politie hun verantwoordelijkheid nemen en hiervoor ook de samenwerking opzoeken met de inwoners en de weggebruikers.

Wij verwachten dat de genoemde doelgroepen ook notie nemen van het verzoek hun snelheid te beperken en aanpassen aan de situatie.


Terug naar actueel