Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Verzoek aan de statenleden

17-1-2016 Bron: Brief aan de statenleden

Na de stemming op 17 december 2015 ten aanzien van de Bestuurlijke Toekomst in de Hoeksche Waard is een vreemde situatie ontstaan.

Daar waar een meerderheid van 3 gemeenteraden voor samenwerking hebben gekozen en 2 gemeenteraden voor een herindeling, meent dhr. Van der Sande van Gedeputeerde Staten deze uitslag niet te moeten respecteren en is hij voornemens een zo genaamde ARHI-procedure op te starten, met andere woorden de provincie neemt de regie nu over.

Mening Cromstrijen'98:
Onbegrijpelijk en niet democratisch.

Reden genoeg voor Cromstrijen’98 om enkele statenleden aan te schrijven, namelijk de fractievoorzitters van de PVV, de SP, Groen Links, de Partij van de Dieren en 50-plus.
Wij hebben hen gevraagd wat zij van deze vreemde situatie vinden en of zij dit binnen de Statencommissie naar voren willen brengen.Terug naar actueel