Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Waarom zijn wij tegen het “voorbereiden bestemmingsplan “Hooft & van Prooijen”

2-10-2011 Bron: Cromstrijen'98

Afgelopen dinsdag 27 september 2011 stemde een meerderheid van de gemeenteraad tegen het ingekomen verzoek van projectontwikkeling Numansdorp en de SOR (Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam) om een bestemmingsplan voor te bereiden voor de bouw van 350 woningen, waarvan 150 seniorenwoningen op de locatie "Hooft & Van Prooijen".

21 juni 2011 heeft de Raad besloten om Numansdorp-Zuid gefaseerd uit te voeren. Reden voor dit besluit was dat we niet kunnen blijven soebatten en het wordt eindelijk eens tijd om woningen te gaan bouwen.
Dat de VOF en de SOR nu achteraf komen met dit verzoek kan ik begrijpen, gelet op hun belangen in de Molenpolder, maar overeenstemming met de projectontwikkelaar Midstate en de gemeente krijgen zij niet voor elkaar. De gemeenteraad heeft beslist hierna alleen verder te gegaan met Midstate', aldus wethouder Ineke Korbijn.

Natuurlijk zou het het mooiste zijn als op de locatie 'Hooft en Van Prooijen" zorg- en seniorenwoningen kunnen worden gebouwd.
Aan Cromstrijen’98 zal het niet liggen, wij vinden, net als de wethouder;
Hoe eerder hoe beter. Echter is in diverse gesprekken met de provincie nog steeds niet gehoord dat we deze woningen mogen gaan bouwen, dit omdat zij niet contingent vrij zijn, zoals de CDA beweerd.
Als de SOR zwart op wit kan aantonen dat zij die toestemming wel hebben zal ik de laatste zijn die daarop tegen is. Wat dat betreft staat de deur open zoals afgesproken in de laatste
raadsvergadering. Momenteel kan ik niet anders.

Mening Cromstrijen'98:
Cromstrijen'98 vindt het jammer dat de oppositiepartijen voor het ingekomen verzoek hebben gestemd. Het ware beter geweest om de zaak niet te traineren, maar nu eens positief mee te denken welke mogelijkheden er wel zijn. Je bewijst de inwoners van Cromstrijen er geen dienst mee om continu met onjuiste gegevens je gelijk proberen te halen. Wij hebben Koos Oostveen (CDA) dan ook verzocht om nu eens met een gefundeerd voorstel te komen.

Terug naar actueel