Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Wethouder Honders heeft de fractie van Cromstrijen’98 voorgelogen

19-9-2010 Bron: Cromstrijen'98

Tijdens de afgelopen commissies vergadering RBZ van 7 september 2010, waarin een nieuwe krediet aanvraag voor het project Numansdorp Zuid aan de orde was, is gebleken dat de voormalig portefeuillehouder van het project de fractie van Cromstrijen’98 en daar mee de raad heeft voorgelogen.

Vele malen heeft Cromstrijen’98 aangedrongen bij de wethouder om de kosten welke de gemeente aan het maken is voor de ontwikkeling van de Zuidrand, zoals afgesproken is met de projectontwikkelaar Midstate, verhaald diende te worden.

Tijdens de commissie vergadering van 19 januari 2010 is er op de herhaalde vraag doorCromstrijen’98, zie de gecorrigeerd vaststelling van de notulen; "De heer Polderdijk benadrukt dat we de gemaakte kosten zo spoedig mogelijk bij Midstate moeten verhalen."is beantwoord met "Wethouder Honders zegt dat de declaratie van de kosten bij Midstate inderdaad is verstuurd. Hij zal navragen of het geld inmiddels is gestort.”.

Tevens wordt nu duidelijk dat er kosten gemaakt zijn zonder overeenstemming vooraf metMidstate. Het gevolg is dat er door de commissie en raad toestemming verleend is voor het uitvoeren van werkzaamheden o.a. het door de wethouder ingestelde “Kwaliteitsteam” zonder dat deze kosten te verrekenen zijn.

De kosten zijn inmiddels opgelopen tot ca. 900.000 Euro waarvan in 2009 slechts 280.000 Euro verrekend is met Midstate.

De huidige portefeuille houder is weer regelmatigin overleg met Midstate en zij gaf aan dat het overleg weer een positief karakter kreeg.

Mening Cromstrijen'98:
Mijn mening is dat dit ontoelaatbaar is dat er zo met gemeenschapsgeld omgegaan kan worden. Dick Polderdijk

Terug naar actueel