Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Wethouder belooft onderzoek naar bypass

26-12-2015 Bron: Cromstrijen'98

Wethouder Flieringa beloofde in de raadsvergadering van 15 december 2015 een onderzoek te zullen starten naar de haalbaarheid van een “verkorte bypass” vanaf de Rijksstraatweg tot aan de kruising met de Oud-Cromstrijensedijk Oz met de 4eMoerweg te Klaaswaal. Bovendien met een aansluiting naar het industrieterrein aldaar.

In een vergadering, waarbij onze bewoners sterk vertegenwoordigd waren, wilde Cromstrijen’98 een motie indienen, teneinde te bereiken dat beide wegen een sterke afname van het verkeer tot gevolg zou hebben.

De fractie van de SGP wilde een amendement indienen, welk amendement minder ver ging dan dat van Cromstrijen’98. Bovendien wilde de SGP bij het college hun voorstel afdwingen.

Cromstrijen’98 wilde hierin niet zover gaan en stuurde aan op een belofte van de wethouder dat hij inderdaad gevolgen zou geven aan de verzoeken in de motie, waaronder ook nog een bedrag uit te trekken voor het onderzoek.

In het voorjaar van 2016 zal uit onderzoeken blijken of de plannen haalbaar zijn.

Mening Cromstrijen'98:
Hiermee geven wij te kennen dat wij vertrouwen hebben in de gedane toezeggingen door de wethouder. Wij zullen hem uiteraard aan zijn beloften houden.

Terug naar actueel