Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Wij nemen het op voor de bewoners aan de Zijlstraweg te Numansdorp-Middelsluis

18-12-2009 Bron: Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 stelde in de raadsvergadering van afgelopen dinsdag 15 december 2009 een aantal kritische vragen over een door de gemeente aan voornoemde bewoners verstuurde brief d.d. 19 november 2009, dat zij vóór 15 december 2009 schriftelijk antwoord moesten geven of zij de door hen in gebruik hebbende gemeentegrond willen kopen/teruggeven of huren van de gemeente.

De bewoners bleken in een persbericht hevig ontstemd te zijn over deze door de gemeente gevoerde tactiek, alsmede de dreiging dat de grond, indien niet gebruik wordt gemaakt van de opties, komend voorjaar terug gevorderd zal worden.

Onze fractie heeft direct aan enkele bewoners excuses aangeboden voor de handelwijze van de gemeente en hen uitdrukkelijk verzocht geen schriftelijke reactie af te geven. Dit om hen in de gelegenheid te stellen eerst juridisch advies in te winnen.
Tevens lijkt het ons logisch om deze bewoners meer tijd te gunnen om eveneens hun financiële mogelijkheden te onderzoeken.
Wij begrijpen terdege, dat niet iedereen zomaar rond de €20.000 kunt ophoesten, of met een lastenverhoging kan worden opgezadeld.

Cromstrijen'98 stelde hierover een aantal vragen aan de verantwoordelijk wethouder dhr. M. Honders.

Wethouder Honders bagatelliseerde één en ander en vond dat hij juist goed had gehandeld, door onder andere de bewoners de grond te koop aan te bieden voor € 80 i.p.v. € 100 per m2. Tevens sprak hij tegen dat de bewoners tot 15 december 2009 de tijd hadden om te reageren.

Mening Cromstrijen'98:
Wij plaatsen grote vraagtekens bij het antwoord van dhr. Honders, immers deze bewoners hebben niet voor niets de publiciteit gezocht, terwijl de genoemde data in de brief van de gemeente er toch echt staan!!
Wederom is dit een draaiende beweging van deze wethouder van buiten de gemeente. Kennelijk heeft de man als "outsider" nog steeds niet de zo noodzakeljke "feeling" met de bewoners.

Terug naar actueel