Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Wij stemmen tegen de gemeenschappelijke regeling werkingsorgaan Hoeksche Waard

16-12-2009 Bron: Cromstrijen'98

Op dinsdag 15 december 2009 werd een belangrijk agendapunt behandeld in de raad van de gemeente Cromstrijen.
Het college van B & W vroeg de raad om toestemming te verlenen tot het aangaan van de ‘Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard’.

Cromstrijen'98 stemde als enige partij van de gemeente tegen.

Het is niet zo, dat wij tegen een aantal gemeenschappelijke regelingen binnen de Hoeksche Waard zijn, maar de invulling van het openbare lichaam is te breed gesteld. Wij zien met lede ogen het ontstaan van een vierde bestuurslaag, die in een later stadium uit kan groeien tot een orgaan, dat daadwerkelijk de lakens binnen de Hoeksche Waard gaat uitdelen en uiteindelijk tot één gemeente leidt, aldus Rob Tamerius van
Cromstrijen'98.
De andere partijen trappen met open ogen in deze valkuil, opgezet door de Provincie. Vaak hoor je anderen zeggen ‘het loopt niet zo’n vaart’ of ‘als je er niet mee instemt beslist de Provincie dat een gemeentelijke herindeling er moet komen’.
‘Nonsens’ zegt Tamerius. Voor die druk moet je niet uit de weg gaan.
Je moet je eigen bevolking niet verloochenen door mee te werken aan iets dat zij in een eerder gehouden referendum mordicus hebben afgewezen, namelijk een gemeentelijke herindeling.

Mening Cromstrijen'98:
Cromstrijen'98 heeft altijd gezegd en dat staat nog steeds:
‘Samenwerken met andere gemeenten alleen als het nuttig en nodig is, maar de baas blijven in de eigen gemeente’.

Als lokale partij zijn wij niet bereid om op deze voorwaarden een samenwerkingsverband aan te gaan en mee te werken aan (uiteindelijk)een gemeentelijke herindeling.

Terug naar actueel