Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Zorg over de begeleiding van statushouders

6-11-2016 Bron: Cromstrijen'98

In de commissievergadering maatschappelijke zaken van 12 oktober 2016 spraken wij onze zorg uit over de begeleiding van statushouders die in onze gemeente geplaatst worden.

Op 26 oktober 2016 sprak wethouder Paans met Vluchtelingenwerk. Doel van dit gesprek was om meer inzicht en duidelijkheid te krijgen met betrekking tot de werkzaamheden van Vluchtelingenwerk in de gemeente Cromstrijen. Tijdens dit gesprek zijn diverse ideeën voor lokale mogelijkheden (o.a. het organiseren van voorlichting voor statushouders en (potentiële) vrijwilligers en het organiseren van activiteiten voor en door statushouders) besproken. Daarnaast is afgesproken dat Vluchtelingenwerk tijdens een volgende vergadering van de commissie MZ een korte presentatie geeft over hun werkzaamheden.

Mening Cromstrijen'98:
Wij zijn positief gestemd over de wijze waarop de portefeuillehouder dit oppakt en zien uit naar de presentatie van vluchtelingenwerk in de volgende vergadering van de commissie MZ.

Terug naar actueel