Welkom bij Cromstrijen'98

Cromstrijen'98 is een locale belangenpartij die opkomt voor de inwoners van onze gemeente. Onafhankelijk en ongebonden legt Cromstrijen'98 uitsluitend verantwoording af aan de inwoners. Cromstrijen'98 streeft naar een gemeenteraad met een eerlijk, open en menselijk gezicht.

Actueel

Zorgen over de snelheid binnen onze dorpen

2-8-2015 Bron: Cromstrijen'98

Wij hebben kennis genomen van het verwijderen van de flitspalen
aan de Oud Cromstrijensedijk westzijde in Klaaswaal en de
Rijksstraatweg in Numansdorp. In totaal zijn er nu al drie
flitspalen weg.

We begrijpen dat wij daar als gemeente geen vat meer op hebben, maar wij en diverse inwoners maken ons ernstig zorgen om de verkeersveiligheid in zowel Klaaswaal als Numansdorp. De snelheden nemen toe tot wel 100 km per uur op plaatsen waar dit maar 50 of zelfs 30 moet zijn.

Er worden wel parkeerders geverbaliseerd maar op snelheid is geen handhaving, bewoners ervaren dit als burgertje pesten en verhoogt niet ons veiligheidsgevoel. Het is dus volledig gerechtvaardigd als handhaving op snelheidsovertreding meer zou kunnen plaatsvinden.

Dan hebben wij het over een belangrijk issue uit de kadernota en waar volgens ons alle politieke partijen ook achter zullen staan. Wij kunnen als gemeente laten zien dat hetgeen wij in de kadernota hebben staan ook echt serieus aanpakken.

Dit is voor de burgers een heel tastbaar element waar wij nu onze verantwoording in moeten nemen en niet pas na een ernstig ongeval. Bij de Rijksoverheid werkt men namelijk aan de hand van de statistieken, omdat dit ver van hun af staat. Op gemeentelijk niveau niet, want het kan je eigen kind of buurman zijn die op straat ligt.

Mening Cromstrijen'98:
Wij zijn bang voor uitspattingen in de vorm van ernstige burgerlijke ongehoorzaamheid. Een bewoner aan de Rijksstraatweg in Numansdorp werd tegenover ons namelijk een keer erg emotioneel over dit onderwerp. Hij melde dat hij al een keer op het punt stond om een baksteen door de ruit van een snelheidsduivel te smijten. Gelukkig is dit nog maar een emotionele uiting om kracht bij te zetten en om mij duidelijk te maken hoe hij dit ervaart.

De wegversmallingen aan het begin van de dorpen zijn hiervoor ook geen oplossing. Die verhogen alleen maar de agressie. Iedereen wil voorrang nemen in plaats van waar men volgens de bebording recht op heeft. Het verhoogt nog eens extra de kans op ongelukken.


Handhaving is blijkbaar het enige wat nog mogelijk is.


Bij deze doen wij, ook namens onze medebewoners van Cromstrijen, een dringend beroep op u als verkeersdeelnemer om uw snelheid aan te passen aan de geldende beperkingen en aan de situatie.

Terug naar actueel